Invitație la concurs!
Proiectul în limba engleză „Imagine STEAM” https://imaginesteam.weebly.com/ se adresează atât elevilor, cât și cadrelor didactice și răspunde nevoilor actuale de a folosi limba engleză pentru informare, documentare și comunicare în diverse domenii: istorie, geografie, arte vizuale, literatură, media, societatea digitală, recunoscând importanța de a stăpâni limba engleză pentru a naviga cu succes în această lume complexă, globalizată, dominată de tehnologie și informație.
Proiectul oferă o platformă inovatoare pentru a îmbunătăți competențele de limba engleză. Prin descoperirea și utilizarea unor resurse interactive și a unor materiale educaționale moderne, elevii vor putea explora diverse domenii de interes, incluse în acronimul STEAM din titlul proiectului, descoperind conexiunile dintre limba engleză și realitatea lor.
Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este de a stimula curiozitatea elevilor și de a-i încuraja să exploreze creativ lumea prin prisma limbii engleze. Prin intermediul unor texte, clipuri audio-video, muzică și alte resurse multimedia, elevii vor putea descoperi istoria, geografia, cultura și valorile unor națiuni, dezvoltându-și totodată o perspectivă globală.
De asemenea, proiectul se concentrează pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză, atât orală, cât și scrisă. Elevii vor avea ocazia să creeze și să prezinte produse, să scrie eseuri și să se exprime în limba engleză, consolidându-și încrederea în sine și abilitățile de comunicare.
Un alt aspect important al proiectului este de a-i ajuta pe elevi să înțeleagă și să utilizeze limba engleză pentru a accesa și a procesa informații din diverse surse; ei vor identifica informații relevante, le vor sintetiza și le vor prezenta într-un mod clar, concis și inovativ, dezvoltându-și atât abilitățile de documentare și de cercetare, cât și creativitatea.
Grup-țintă: elevi din ciclurile gimnazial și liceal (10-19 ani).
Concursul se desfășoară pe două secțiuni:
Secțiunea I: pliante, afișe și broșuri publicitare digitale creative, atrăgătoare și persuasive, cu 100-250 de cuvinte, în limba engleză, în format .pdf, pe tema călătoriei în timp – scurte prezentări inspirate din istoria planetei și/sau a omenirii (momente, personalități, națiuni, peisaje) ilustrate cu imagini adecvate;
Secțiunea a II-a: clipuri audio-video, între 50 și 180 de secunde, în limba engleză, în format .mp4, care încurajează în mod creativ călătoria în timp în momente-cheie ale istoriei planetei și/sau a omenirii.
Calendarul proiectului:
– 10 ianuarie 2025: demararea proiectului prin postarea anunțului despre proiect pe site-ul IȘJ Sibiu;
– 31 martie 2025: termen-limită de transmitere a fișelor de înscriere și a lucrărilor/produselor;
– 1-10 aprilie 2025: evaluarea lucrărilor/produselor înscrise în concurs;
– 11 aprilie 2025: premierea lucrărilor/produselor câștigătoare;
– 12 aprilie – 30 iunie 2025: diseminarea rezultatelor proiectului.
Participanții pot lucra individual sau în echipe de câte 2, 3 sau 4 elevi, coordonați de un singur cadru didactic sau de o echipă de cadre didactice de discipline diferite.
Lucrările/Produsele elevilor și fișele de înscriere se vor trimite în format digital, în perioada 11 ianuarie – 31 martie 2025 coordonatorului proiectului, prof. Daniela Bunea, pe adresa de poștă electronică arghir.daniela@gmail.com cu ajutorul platformei pentru partajarea conținutului digital WeTransfer.
Vă așteptăm! Mult succes!